OVAJ ČOVEK JE VIDEO OSUMNJIČENE ZA UBISTVO MALE DANKE KOD DEPONIJE: "Javio sam mu se, a on je..."
Banjsko Polje, Foto: Kurir

SASLUŠANJE

OVAJ ČOVEK JE VIDEO OSUMNJIČENE ZA UBISTVO MALE DANKE KOD DEPONIJE: "Javio sam mu se, a on je..."

Policija je od 26. marta sve snage usmerila na svaki vid operativnog rada kako bi se došlo do bilo kakavog detalja koji bi ih usmerio na pronalazak tela deteta

Objavljeno: 13:06h

Dva i po meseca od kada je nestala i ubijena mala Danka Ilić ( 2) u Banjskom Polju, gotovo da nema ni traga ni glasa.

Policija je od 26. marta sve snage usmerila na svaki vid operativnog rada kako bi se došlo do bilo kakvog detalja koji bi ih usmerio na pronalazak tela deteta.

Za to se veštače detalji koji su pronađeni u automobilu JP "Vodovoda,, koje je udarilo malenu Danku, zatim detalji uzeti iz porodične kuće osumnjičenog za ubistv iz Zlota, ali za sada rezultati ukazuju da nigde ne nalaze DNK tragovi deteta.

U VJT u Zaječaru saslušavaju se svedoci, kolege, komšije, poznanici onih koji su učinili ovo monstruozno krivično delo, međutim bitnijih pomaka u istrazi nema.

1 / 11 Foto: Kurir

- Osumnjičene za ubistvo devojčice, Danke Ilić, poslednji put sam video na dan njenog nestanka i sutradan 26. marta oko 14:45 minuta, vraćajući se iz Doma zdravlja od očnog lekara kada sam krenuo po suprugu kod majke koja vikendicu ima na Starobanjskom putu, ali kada se krene iz pravca Bora. Odmah nadomak kuće, naniže prema Borskom jezeru, nalazi se njena vikendica. S obzirom na to, da sam stigao pre nje krenuo sam malo da okrenem krug dva kao da me je nešto teralo. Ugledao sam automobil JP "Vodovod,, pored deponije, na Starobanjskom putu, ali sa suprotne strane kada se dolazi iz Bora. Malo sam želeo da okrenem krug dva i pored manje deponije od one koju je policija najviše češljala, ugledao sam automobil, ne mogu se setiti koje je marke bio. Pored njega je stajao S. J, dok je D. D. već sišao delom niz liticu punu smeća i otpada. Javio sam mu se klimnuvši glavom, međutim, on je delovao zbunjeno i kao da nije hteo da mi se javi, niti da me pogleda. Tada nisam znao šta se dogodilo. Bilo mi je to neobična reakcija. ali nisam razmišljao zašto je to tako. Da je devojčica nestala saznalo se kasnije. Odmah sam se obratio policiji i ispričao sve što sam video - priča Boranin S. S. i nastavlja.

- Pretpostavljam da su nešto planirali ili nešto već uradili, jer sam se kasnije stalno pitao šta će njih dvojica baš tu kod te deponije u to vreme baš kada je pre samo sat prijavljen nestanak devojčice. Šta su oni tražili tu usred bela dana, pitanje koje me muči iz dana u dan. Ne mogu da se oslobodim tog osećaja ni da se otrgnem utisku, da je moglo nešto da se učini odmah. Svakodnevno razmišljam , opterećen sam mišlju da li je možda trebalo više pretražiti taj potez nego deponiju na početku Starobanjskog puta sa suprotne strane iz pravca Banjskog Polja. Budući da tu dole teče potočić i da meštani koji žive na tom potezu kažu da postoji i neka cev, neki kanal, koji je napravljen pre 50 godina, pa ne smem ni da zamislim šta su mogli da urade sa telom male Danke, napominje S.S. iz Bora i najavljuje da neće odustati da ukazuje dok se nešto ne učini i dokaže da se dete ne nalazi na toj lokaciji.

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

(Espreso / Telegraf / Milica Ristić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.